AnasayfaAnasayfa
HakkımızdaHakkımızda
İletişimİletişim
GizlilikGizlilik
Atatürk’ün devletçilik ilkesini benimsemesinin ve uygulamaya koymasının sebepleri nelerdir?
Atatürk’ün devletçilik ilkesini benimsemesinin ve uygulamaya koymasının sebepleri nelerdir?
Atatürk'ün devletçilik ilkesini benimsemesinin ve uygulamaya koymasının sebepleri nelerdir?Savaş sonrasında henüz özel teşebbüs güç kazanamamıştı. Devlet sanayi alanında atılımda öncülük etmeliydi. Bu...
Atatürk döneminde ekonomi alanında nasıl bir devletçilik uygulaması yapılmıştır?
Atatürk döneminde ekonomi alanında nasıl bir devletçilik uygulaması yapılmıştır?
Atatürk döneminde ekonomi alanında nasıl bir devletçilik uygulaması yapılmıştır?Devlet ekonominin merkezine alınmış, özel teşebbüs henüz oluşmadığı için, milli sermaye yetersizliğinden dolayı, devlet ...
Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilebilir mi?
Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilebilir mi?
Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilebilir mi?Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilemez. Bunun sebebini şu şekilde izah edebiliriz. Demokra...

Mutlak Değer sorulari testi çöz 1

2 sene önce admin tarafından yazıldı, kez görüntülendi ve hakkında hiç yorum yapılmadı.

MUTLAK DEĞER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Ix-2I>2 eşitsizliğini sağlayandeğeri aşağıdakilerden hangisine uyar?
A) x>4                           B) x>0                    C) x>4 v x<0
D) 0>x>4                      E) x<4
2. I2x+5I<1 eşitsizliği aşağıdakilerden hangisine denktir?
 3.olduğuna göre
eşitsizliğinin çözüm kümesi şunlardan hangisidir?
  
4. a,b reel sayılar olsun.
Aşağıdakilerden daima olmayan ifade hangisidir?
  
5.cümlesinde A nın …..
C) En küçük elemanı yoktur.
D) En büyük elemanı vardır.
E) Çözüm kümesi boş kümedir.
 6. x-2=y ise Ix-yI+Iy-xI nin değeri nedir?
A) –4                             B) 2                        C) 0
D) 3                                               E) 4
  
7. xIx-1I=2 denklemini sağlayan (çözüm olan) x lerin toplamı kaçtır?
A) 6                                B) 4                        C) 3
D) 2                               E) -2
  
8. agöre a+b+Ia-bI toplamı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
  
9. I3-2xI>7 eşitsizliğinin çözüm kümesi nedir?
A) x>-2 veya x<5
B) x<-2 veya x>5
C) x>-2 veya x>4
D) x<-4 veya x>4
E) x>-4 veya x<4
  
10.  a=IaI ve b<|b| olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
  
11.ün çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
  
12. IxI>1 eşitsizliğinin çözüm kümesi nedir?
  
13. 9<I2x-7I<13
eşitsizliğinin çözüm kümesindeki tamsayıların toplamı kaçtır?
A) 14                             B) 13                      C) 12
D) 10                             E) 7
 14., |x|-1=|x-1| denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
 15. İki basamaklı bir tek sayı ile iki basamaklı bir çift sayının farkının mutlak değeri en çok kaçtır?
A) 90                             B) 89                      C) 88
D) 87                             E) 86
CEVAP ANAHTARI
1-C       2-D       3-A      4-E
5-D       6-E      7-D       8-D      9-B
10-C      11-E       12-D      13-E       14-C      15-B

Bu yazı www.sinavvar.net sitesi tarafından oluşturulmuştur. Başka bir sitede görürseniz kopya olduğunu anlayabilirsiniz.

Etiketler:
Benzer Yazılar
Paralelkenar sorulari testi çöz
PARALEL KENAR, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)  1. Bir ABCD paralelkenarında [AB] ¹ [CB] dir. [AC] köşegeni üzerinde IBEI=IBCI alınıyor. Aşağıdaki üçgenlerden hangisi i...
Parabol sorulari testi çöz
PARABOL İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (KONİKLER) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)  1. parabolünün odağı aşağıdaki noktalardan hangisidir?    2. y²=6x parabolünün odağının apsisi aşağıdakilerden hangisidir? A)...
Oran-oranti sorulari testi çöz 1
ORAN, ORANTI KAVRAMI, HESAPLANMASI İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)  1. y sayısı (x+1) ile doğru, (2x-1) ile ters orantılıdır. x=1 için y=4 olduğuna göre x ile y arasındaki ifade aşa...
Oran-oranti sorulari testi çöz 2
ORAN, ORANTI KAVRAMI, HESAPLANMASI İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) 1.olduğuna göre, aşağıdaki ifadelerin hangisi doğrudur?  2. ait x değeri aşağıdakilerden hangisidir? A)...
Olasilik ve ihtimal sorulari testi çöz 1
OLASILIK (İHTİMAL) İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) 1. Düzgün bir para 3 defa atıldığında, en az bir tura gelme olasılığı kaçtır?    2. Bir grupta 3 erkek ve 2 kız öğrenci vardır. ...
Olasilik ve ihtimal sorulari testi çöz 2
OLASILIK (İHTİMAL) İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)  1. Bir torbada 5 beyaz ve 4 siyah bilye bulunmaktadır. Torbadan gelişigüzel 2 bilye çekilirse ikisinin de beyaz çıkma ihtimali ned...
Obeb-Okek, Bölünebilme kurallari sorulari testi çöz 2
BÖLÜNEBİLME KURALLARI, OBEB OKEK, ASAL SAYILAR, BİR SAYININ BÖLENLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)   1. Birler basamağı 3 olan ve 9 ile bölünebilen üç basamaklı sayılar abc biçimi...
Obeb-Okek, Bölünebilme kurallari sorulari testi çöz
BÖLÜNEBİLME KURALLARI, OBEB OKEK, ASAL SAYILAR, BİR SAYININ BÖLENLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)   1. A...
Mutlak Değer sorulari testi çöz 2
MUTLAK DEĞER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI  (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)  1.olmak üzere, -x+y-3=0 denklemini sağlayan y tamsayıların toplamı kaçtır? A) 20                             B) 21                      C...
Modüler aritmetik sorulari testi çöz
MODÜLER ARİTMETİK İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)   1.ün mod 7 ye göre denk olduğu sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 2                                B) 4                        C) 1...
Yorumlar ( 0 )

Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.Tüm hakları saklıdır.